Når du har ferie, er det også meget vigtigt at holde ferie og komme ned i gear. Det er der mange, der ikke husker at gøre, og det er en skam.

Læs om regntid på Sri Lanka her.

Mange arbejder videre i ferien

Der er mange mennesker, der enten er så opslugte af deres arbejde, så de ikke kan lade være, eller som føler en dårlig samvittighed over ikke at arbejde, så de bliver ved med at arbejde, selvom de egentlig har ferie.

Det kan være en farlig glidebane, der kan få mange alvorlige konsekvenser for dig på den lange bane. Så når du har fri og ferie, gælder det altså om at holde dig væk fra dit arbejde. Det er hele meningen med at holde ferie.

En sikker vej til stress

Er du alt for dårlig til at stoppe med at arbejde, når du har ferie, kan du være sikker på, at det kan være en direkte vej til stress. Din krop kan til sidst ikke holde til mere, hvis du presser den alt for hårdt.

Mange af dem, der har haft stress på et eller andet tidspunkt, vil som regel også påpege, at de har været alt for dårlige til at holde fri i de perioder, de har været ramt af stress. Så hvis du gerne vil undgå at gå ned med stress, er det en god idé at holde dine ferier.

Sluk det hele når du holder fri

Derfor kan det også være godt at gøre det til en vane at lukke ned for alt, der har med arbejde at gøre, når du har ferie. Faktisk er det også godt at gøre det, selv når du bare har fri, så din krop ikke skal tænke på arbejde, når du er derhjemme.

Sæt et autosvar op på din mail, sluk for din arbejdstelefon, og lad være med at svare på henvendelser, der har med arbejdet at gøre. Din krop skal mærke, at din har fri. Så er du ofte også frisk og klar til at tage fat igen, når ferien er overstået.

Her er alt hvad du bør vide om Sri Lanka inden din rejse.