Når man er på udkig efter møbler, så kan det tit være svært at vælge, fordi der er så mange forskellige varianter på markedet. I dette indlæg har vi valgt at tage fokus på senge, hvilke der er på markedet, og hvad forskellen er på de forskellige senge. Læs med herunder, hvis du vil vide mere.

Enkeltmandssengen

Den mest populære seng til et barneværelse, eller hvis man ikke har så meget plads på sit soveværelse, det er en enkeltmandsseng. Enkeltmandssengen er lavet i en størrelse der hedder 90x200cm, og er derfor kun stor nok til, at man kan sove en enkelt mand i den.

Dobbeltsengen

En dobbeltseng er den mest populære type seng, når det gælder et soveværelse, hvor der skal være plads til to, eller hvor man blot godt kan lide at sove med god plads. Dobbeltsengen måler 180x200cm, og er derfor dobbelt størrelse af en enkeltmandsseng

Trekvartssengen

Ønsker man ikke helt så meget plads, som man kan få i en dobbeltseng, så kan man købe en trekvartsseng. I en trekvartsseng har man enten 120x200cm eller 140x200cm, og man har derfor lidt mindre plads end dobbeltsengen, men stadig mere plads end en enkeltmandsseng.

Kontinentalsengen

Der er mange der godt kan lide, at deres senge har en vis højde. Her kan man vælge at købe en kontinentalseng 180×200, da det er en seng der er opbygget i lag. Nederst finder man benene, herefter den første madras, den anden madras og til sidst topmadrassen.

En kontinentalseng er oftest den folk vælger, hvis de ikke ønsker at sove på samme type madras hele tiden. Det er det, fordi man på en kontinentalseng let og elegant kan skifte madrasserne ud, hvis man har brug for en der er hårdere eller blødere. Den giver altså større valgfrihed, og kan købes som både enkeltmandsseng og dobbeltseng.

Elevationssengen

Hvis du har været på et sygehus, så har du med garanti set en elevationsseng. En elevationsseng er nemlig en seng, hvor der er indbygget motor. Det betyder, at man kan hæve og sænke både ens ryglæn såvel som nede ved ens fødder.