Du skal vide, hvilke kombinationer, der er bedst i poker. Når du har styr på dem og deres rækkefølge, er du klar til at forsøge at opnå dem.

En god starthånd er altafgørende

Din starthånd, før floppet kommer, er dit udgangspunkt. De to kort giver altid en indikator for, hvad du kan opnå. For der er stor forskel på at starte med to esser eller med en 4’ er og en 6’er i to forskellige kulører. Der er også forskel på, hvor mange I sidder om bordet. Er I mange, er hånden med en 4’er og en 6’er i forskellige kulører reelt så skidt en hånd, at du bør folde. Du spiller til gengæld altid, hvis du sidder med par es. Og er der mange om et bord, er det ikke ualmindeligt, at du vil få rigtig mange hænder, der ikke er hver at spille. Har du ikke stillet blinds, er det også gratis.

Den bedste kombination er altid så høj værdi, som overhovedet muligt. Det giver flest muligheder, især hvis ingen har en kombination, for så kan du vinde bare ved at have et højt kort. Det er endnu bedre, hvis dine to kort er suited. Det betyder, at de har samme kulør, for eksempel to hjerter. Sidder du som en af de sidste ved bordet eller som en af de første, skal de også indgå i dine overvejelser. Sidder du først og kommer med en indsats på to kort, der ikke er specielt gode, og er der rigtig mange, der går med, så risikerer du at tabe eller at blive nødt til at folde. Og din indsats går tabt. Så hellere smide kortene fra starten af.

Bordets bedste plads

Sidder du sidst, og er der mange, der har foldet, så kan du bedre tillade dig at deltage selv med lidt dårligere kort. Der er ikke så mange modstandere, der kan slå dig ud. Men tænk dig alligevel om. Du kender ikke floppet, du kender ikke turn, og du kender ikke the river. Derfor skal dine vurderinger altid laves ud fra dine to første kort. Er de af høj værdi begge to, så har du en god start, og dermed har du gode muligheder for, at der kommer en god kombination. Selvfølgelig vil du gerne have en royal flush, hvem vil ikke det. Men det sker ikke hver gang, så gå efter realistiske kombinationer, der er mulige ud fra dine kort. Og igen: Hver aldrig bange for at smide dine kort. Hellere smide dem en gang for meget, end at ende med ingenting og tabte penge.

Hvis floppet ser godt ud, så skal du overveje hvor godt. Er du gået fra et par til tre ens, så er fire ens en mulighed. Eller et fuldt hus. Men bliver det til det tre ens, eller det bestemt ikke dårligt. Sidder du med fire ud af fem til en straight eller en flush, skal du være mere forsigtig. Turn og river er kun et kort hver, og her er sandsynligheden for at lige det kort, du mangler, dukker op, ikke nær så stor.