At rejse med børn er ikke det nemmeste i verden. Det ved forældre bedst, som ofte oplever gråd og skænderier mellem søskende på vej i bilen. Men man kan med fordel tage med sine børn på campingtur og få et afbræk fra den rutineprægede hverdag. Men man kan også med fordel overveje hvordan man kan gøre oplevelsen sjovere for alle – både børn og voksne – så alle kommer hjem med en god fornemmelse i maven.  

Gør det luksus 

Selvom formålet med campingture primært er at være ude i naturen, så kan man med fordel for sin egen mentale sundheds skyld overveje om ikke man kan gøre den lidt mere bekvem, så der ikke er nogen klagende børn. 

Det kan starte i bilen, hvor man sørger underholdning til den lange vej frem til campingpladsen og også sørger for at vælge en god autostol, så man ikke skal høre på at selen er irriterende. Inden man tager hjemmefra, kan det derfor være en god idé at læse en guide til valg af autostol.  

Gør det med andre 

Børn kan ofte finde ud af at lave noget sjovt helt af dem selv. Men det bliver endnu sjovere for dem at finde på ting, hvis de har andre at gøre det med. Så hvis man kan slå sig sammen med en anden børnefamilie og arrangere en hyggelig campingtur, så vil både børn og voksne nyde godt af at de små har hinanden at underholde sig med.  

Vælg beliggenhed 

Når man har børn, er det svært at forudse hvordan turen kommer til at forløbe. Af ukendte årsager, kan det blive nødvendigt at gøre turen kortere og tage hjem tidligere. Derfor bør man vælge beliggenheden for sin campingtur med omhu, i tilfælde af en uventet situation.  

Der er mange gode råd til campingferier med børn som er værd at overveje, men man kan også vælge at tage tingene som de kommer og blot fokusere på at have det sjovt.